Украинският президент Володимир Зеленски с видеообращение към парламента на Финландия.  Всичко по

...
Украинският президент Володимир Зеленски с видеообращение към парламента на Финландия. 
Всичко по
Коментари Харесай

Зеленски към финландския парламент: На гарата в Краматорск не е имало украински войници


Украинският президент Володимир Зеленски с видеообращение към Народното събрание на Финландия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3962
Украинският държавен глава избори множество доказателства за военни закононарушения, които съветската войска непрестанно прави, в това число днешната ракетна офанзива против жп гара Краматорск.

По думите му не е имало украински бойци на улучената през днешния ден от ракети железопътна гара в град Краматорск. 

Руските сили поразиха гарата в Краматорск, обстрелвайки елементарна железопътна гара, елементарни хора, там не е имало бойци, съобщи Зеленски. 

Според него това е редовно нарушение на правилата на хуманността и интернационалното право от страна на Руската федерация.

Ако съветската войска получи заповед да нахлуе във вашата земя, ще го направи. Не ви стремежи това. Те ще създадат това, което се случи в Буча, във вашите градове. В градовете на всяка страна, която Ръководството на Руската федерация ще реши, че това сякаш е част от тяхната империя, а не земя на различен народ, сподели Зеленски.

Той означи, че съветските военни ще се бият, даже и да не схващат за какво им би трябвало.

Това е ненавист и това пренебрежение към другите хора, които в този момент се насаждат в Русия и на държавно равнище, добави още президентът.

Зеленски напомни, че Финландия към този момент е изправена пред експанзия от страна на Русия. И добави, че опасност остава и би трябвало да се направи всичко обстановката от Украйна да не се повтори. 

Както и вие преди 83 години, Украйна самоуверено се съпротивлява на зложелател, който е доста по-силен. Те имат доста съоръжение и доста ракети. Много хора, които могат да бъдат хвърлени в тази война. Имат и доста средства, които могат да отделят за тази война, уточни още Зеленски. 

Президентът благодари на Финландия за навременната военна и филантропична помощ, както и за необятната й поддръжка за глобите против Русия и я прикани да бъде твърда по отношение на финландските компании, които към момента са на съветския пазар.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР